момчета здравеите.вече един месец ходя по маистори и фреона продължава да се губи.не показва теч отникаде днес видяха че показва много високо налягане като дам газ.казаха че е от филтара на фреона.някои от вас имал ли е такъв проблем да ми даде съвет.колата е 2.4жтд
Известие
Collapse
No announcement yet.
филтър на фреона
Collapse
X
-
Филтъра на фреона се нарича филтър дехидратор. Представлява силика гел, като този в пакетчетата които вървят с някои обувки.
На фейслифтовите 156ци с двузоновия климатик дехидратора върви в комплект с кондензатора (радятора на климатика отпред). Въпреи това лесно се "оперира" и силика гела може да се подмени с такъв от произволен нов филтър. Именно така постъпиха с моята кола при подобен проблем.
За еднозоновите климатици не мога да ти кажа но там дехидратора мисля, че е отделно от кондензатора.sigpic 156SW 1.9JTD 16V
-
Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщениеФилтъра на фреона се нарича филтър дехидратор. Представлява силика гел, като този в пакетчетата които вървят с някои обувки.
На фейслифтовите 156ци с двузоновия климатик дехидратора върви в комплект с кондензатора (радятора на климатика отпред). Въпреи това лесно се "оперира" и силика гела може да се подмени с такъв от произволен нов филтър. Именно така постъпиха с моята кола при подобен проблем.
За еднозоновите климатици не мога да ти кажа но там дехидратора мисля, че е отделно от кондензатора.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от fari Покажи съобщениетруден ли е за смяна.моят не е двузоновAlfa Romeo 1.8 TS `98
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеБи ли посочил къде точно се намира при двузоновия?
Много е добре, когато хората знаят какво правят.
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеНе си играй да го разглабяш и да го пълниш със селикагел. За 62лв не си струваLast edited by CTOMAHATA; d.m.y г., 23:38.sigpic 156SW 1.9JTD 16V
Comment
-
А вариантът с вакум не става ли? Оставяш системата под вакум. При този случай водата се изпарява при много ниска температура. Все едно си сложил силикагела във фурна. Ако не се държи вакума имаш или утечка, или влажен силикагел с тази разлика, че след като изчезне влагата в силикагела, вакумът вече не се променя. Но този тип сушене става бавно и при вакум поне -0.85bar. (Това го знам не от колите, а от едни други системи)
Друг е случаят когато имаш фреон, компресорът включва, но климатикът не охлажда -> ТРВ (при друго вътре в купето наред)Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
Comment